zondag 4 januari 2015

Haaknaalden etui

Vorig jaar heb ik deze haaknaalden etui ontworpen om mijn haaknaalden netjes in op te bergen en makkelijk te kunnen vervoeren. Ik weet zeker dat ik niet de enige haakster ben die altijd alle haaknaalden kwijt is en ze overal laat slingeren. Eerst gebruikte ik een metalen etui om ze in op te bergen maar al gauw paste al mijn haaknaalden en benodigde accessoires er niet meer in. Na wat inspiratie te hebben opgedaan (pinterest) ben ik maar gewoon van start gegaan.
Ik heb deze etui nu ongeveer een jaar in gebruik en ik ben er nog steeds heel erg blij mee. 
Ik gebruik het etui elke dag en neem het ook vaak mee als ik ergens naar toe ga. 
Er heeft zich echter na mijn laatste bezoek aan Het Wolhuis een probleem voorgedaan. Ik heb mijn haaknaalden collectie weten uit te breiden en dat kan mijn etui helaas niet helemaal aan. Doordat er makkelijk 2 haaknaalden in 1 vakje passen, kunnen er wel een heleboel haaknaalden in maar is er geen plek voor allemaal, een luxe probleem ;). De haaknaalden die ik het minst gebruik zullen daarom toch ergens anders moeten worden opgeborgen, gelukkig heb ik een grote hobbykamer.
Ik ben super blij met mijn Clover Amour haaknaalden collectie!
Onderaan volgt het patroon van het etui.


Benodigdheden
2 bolletjes haakkatoen, ik gebruikte Catania nr 124 navy 
Haaknaald 3,5 mm 
Schaar
Naald
Centimeter
Stuk stof
Draad in dezelfde kleur als je garen en de stof
Naaimachine
3 knopen
2 drukknoopjes
Strijkbout 

De afmeting van het etui is 30 X 20 cm.

Start
1)Haak 45 lossen
2) 45 vasten
3) 1 keerlossen (telt niet als steek)
4) 45 vasten
5) Herhaal 3 en 4 tot je 80 rijen vasten hebt, of de juiste afmeting 30 X 20 cm
De laatste steek is een halve vaste, knip en hecht af.

Meet nu drie stukken stof af op 31 X 20 cm, 33 X 13 cm, 33 X 23 cm.
1) 31 X 20 cm, dit stuk stof is voor de bovenflap van het etui. Spelt de randjes aan 2 zijden vast op een afmeting van 28,5 cm, naai vast. Vouw nu de stof dubbel en strijk de stof even zodat het mooi blijft liggen. Leg de stof opzij.

2) 33 X 13 cm, dit stuk stof komt op de bovenkant van de haaknaalden. Vouw alle randjes om en zet vast met speltjes, de afmeting moet nu 29,5 X 11cm zijn. Naai vast en leg opzij.

3) 33 X 23 cm, dit stuk stof is de ondergrond. Spelt de randjes af op een afmeting van 29,5 X 19,5 cm en spelt direct vast op de stof. Aan de bovenzijde van de etui leg je de bovenflap onder de stof en spelt je deze ook direct mee (de flap is nu 28,5 X 8 cm). Je kunt nu de stof vastnaaien of tegelijk ook meteen het derde stuk stof vastspelden en mee naaien (stap 4). Let op! Gebruik nu voor de bovendraad de kleur van de stof en voor de onderdraad de kleur van je haakkatoen. 

4) Spelt nu het derde stuk stof vast op de onderkant van het etui. Meet de gewenste grote vakjes af voor de haaknaalden en spelt vast. Mijn vakjes zijn 3,5 cm. Naai nu het stuk stof vast aan de buitenzijden en de naden voor de vakjes. 

5) Naai 2 drukknoopjes vast zodat de flap op zijn plaats blijft als je het etui oprolt. Vul het etui met je haaknaalden en bepaal aan de hand daarvan waar de knopen komen te zitten, deze naai je met de hand vast. Maak aan het uiteinde van het etui knoopsgaten op de volgende manier: hecht aan, haak een x aantal lossen afhankelijk van de grote van je knopen en haak vasten om de lossen heen, pas of de gaten goed zijn. Knip en hecht af.

Veel plezier met het maken van het etui.
 Heb je vragen, laat dan een berichtje achter, ik help graag.

Liefs, Norah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten