donderdag 8 november 2018

Sint-Maarten poppetje van vilt


Vorig jaar rond Sint-Maarten kwam ik op Pinterest van die schattige poppetjes tegen gemaakt van hout en vilt. Ik bewaarde de afbeeldingen op mijn bord om ooit eens te gaan maken. Nu was dan eindelijk het moment gekomen waarop ik zin had in het maken van de poppetjes. Zijn ze niet schattig geworden! Een mooie aanvulling voor op de seizoenstafel en precies de goede maat voor bij het silhouetlampje van 'de Noest'. Ik maakte er uiteindelijk een heleboel. De poppetjes zijn makkelijk en leuk om te maken, helemaal niet veel werk en een super resultaat. Ook leuk om cadeau te geven rond Sint-Maarten.


Maak je eigen poppetje!


Benodigdheden voor 1 poppetje:
-   Peg doll/houten poppetje van 7 cm (te bestellen bij Houtspel.nl of te verkrijgen bij de plaatselijke     hobbywinkel). 
-   Lapjes vilt, kunnen ook restjes zijn want je hebt niet zoveel nodig. Ik gebruikte 5 verschillende kleuren, waarbij de mantel en de armen dezelfde kleur zijn. 
-  Pijpenrager in een neutrale kleur, bijvoorbeeld bruin of grijs.
-  2 kleine houten kraaltjes
-   Hobbyschaartje.
-   Garen in dezelfde kleuren als het vilt .
-   Naald.

En zo maak je het:
1) Neem de afmeetingen hieronder over op een A4tje en knip uit.
2) Leg de malletjes op het vilt en knip de juiste afmetingen uit met een scherp hobby schaartje.  De mantel en de armen zijn dezelfde kleur, de sjaal, het lijfje en de lampion hebben een eigen kleur. De lampion heb je 2x nodig.
3) Het lijfje naai je schuin vast rond de peg doll, het overige gedeelte knip je voorzichtig af.
4) De mantel naai je aan de schuine zijden dicht, dit vormt de kap, leg even opzij.
5) Voor de armen naai je het lapje dicht met daartussenin de pijpenrager. Bevestig aan beide kanten een kraaltje en vouw de pijpenrager een stukje om zodat de kralen verankerd zijn. Knip de pijpenrager en de overtollige haartjes af.
6) Hang de mantel om het poppetje en bepaal de juiste positie voor de armen, naar deze vast aan de mantel.
7) Knoop de sjaal om de nek van het poppetje, zo is ook meteen de mantel vast gemaakt.
8) Voor de lampion vouw je 1 lapje dubbel en knip je daar 2 driehoekjes uit, knip een stukje geel vilt uit net iets kleiner dan het rechthoekje van de lampion en naai de lampion dicht met het gele stukje ertussen. Bevestig de lampion met hetzelfde draadje om de arm van het poppetje.
9) Zoek een mooi plaatjes om jouw poppetje neer te zetten, of geef hem cadeau.


Ik hoop dat je er wat aan hebt, veel plezier met maken!
Liefs, Norah.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten