zaterdag 24 november 2018

Advent kalender haken


Terwijl wij nog vol in de Sinterklaastijd zitten ben ik alvast druk in de weer met de voorbereidingen van Advent. Advent is niet iets wat ik echt van huis uit meegekregen heb, maar met het boek 'De hele jaarfeesten' van Lisa Wade en Daan Rot ben ik helemaal geïnspireerd om hier met ons gezin aandacht aan te besteden. Zo kwam ik op het idee om leuke gezinsactiviteiten te plannen in de Adventstijd. Ook staat er een beschrijving in het boek voor het maken van kleine schatten in een gouden walnootschil. Op zoek naar inspiratie bladerde ik door mijn kersthaakboekjes en kwam ik terecht bij het boekje 'Amigurumi winter wonderland' van Ilaria Caliri, een boekje wat ik al 2 jaar in de kast heb staan maar nooit iets uit gemaakt heb. In het boekje staat een simpel patroontje voor het haken van kleine adventzakjes, heel schattig. Geinspireerd door de kerstcollectie van Dille en Kamille kocht ik wat nieuwe kleurtjes haakgaren en ging meteen aan de slag.
In het boekje worden de zakjes aan een luchtballon gehangen, dit was niet helemaal wat ik voor ogen had. Ik dacht meer aan het ophangen van de zakjes in de vorm van een kerstboom.
Toen ik een weekje later in de Action liep kwam ik een houten kerstboompje tegen met ophang haakjes, deze leek mij perfect voor de adventszakjes. Ik draaide er zelf nog eens het dubbele aantal haakjes bij in en klaar is de boom. Ik heb zelf nog niet genoeg zakjes gehaakt maar om toch alvast een impressie te geven voor het geval je ook nog gauw aan de slag wilt met het haken van een adventskalender wil ik toch alvast mijn werk met je delen.
De zakjes haakte ik met Scheepjes Catona, ik doe ongeveer 20 minuten over 1 zakje. De zakjes zijn dicht gemaakt met By Claire sparkle in de kleur zilver. Ik knipte zelf rondjes van dik wit papier voor het aangeven van de volgorde van de zakjes.
Ik maakte een lijstje van de activiteiten en kleine cadeautjes die ik erin wilde stoppen en hield hierbij rekening met de thema's van Advent en mijn eigen agenda. Zo zitten er op werkdagen meer 'krijg' dingen in en op vrije dagen meer doe dingen. Naast de zakjes wil ik ook graag elke zondag een kaars maken en aandacht besteden aan het kerststalletje. Ik dacht er ook nog aan om een Advent spiraal te maken van bijvoorbeeld vilt met sterren, waarbij Maria elke dag een plaatsje op mag schuiven maar ik denk dat Luuk daar nog een beetje te klein voor is dus dat bewaar ik voor het jaar erop.


Ik ben heel benieuwd wat Luuk ervan vindt, ik kijk er in elk geval zeer naar uit om elke dag een zakje open te maken en samen wat leuks te ondernemen.
Maar voor nu gauw nog even verder haken want ik moet er nog best een aantal!

De volgende activiteiten zitten in onze kalender:
Week 1: week van de stenen
Week 2: week van de planten
Week 3: week van de dieren
Week 4: week van de mensen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten