vrijdag 20 juli 2018

Monochrome clutch haken - gratis patroon

Voor mijn man haakte ik deze clutch als hoesje voor zijn gloed nieuwe iPhone X! Deze mocht  natuurlijk niet beschadigen in de wir war van mij tas ;S. Ik zal niet ontkennen dat het best een chaos kan zijn in mijn tassen maar tegenwoordig heb ik al een heleboel van deze leuke zelfgehaakte mini tasjes om wat orde in de chaos aan te brengen. Voor een man moet het natuurlijk wel een beetje stoer zijn dus kwamen we uit bij een grafisch patroon in zwart en wit!

Het is een leuk en simpel patroontje waarmee je het tapestry haken goed in de vingers kunt krijgen. 

Ik wens je veel haakplezier!


Afmeting clutch:
17,5 x11cm

Benodigdheden:
- Haaknaald 2 mm
- Haakkatoen in zwart en wit van elk 1 bolletje
1 zwarte of witte rits van ongeveer 12 cm of andere sluiting bijv. drukknoopjes
- Naald en draad, in dezelfde kleur als de rits
- Evt. een bedeltje met ringetje

Vooraf:

De gehele clutch wordt alleen in de achterste lussen gehaakt en yo/yu om het beste resultaat te krijgen. Voor meer informatie hierover en over tapestry haken verwijs ik u graag naar de tutorial pagina.

Start: 
Haak met zwart, 54 lossen, haak hierbij niet te strak of gebruik haaknaald 2,5 mm.

Toer 1 t/m 30:
Haak 1 losse als eerste vaste, steek in de derde losse vanaf de haaknaald in en voeg kleur 2 toe. Haak steeds 108 v volgens onderstaand kleurenschema. Het schema wordt 1 keer herhaald in elke toer (voor en achterkant). Lees het schema van links naar rechts. Eindig met een hv in de eerste v van de vorige toer.
Hecht het werk af met een stopnaald.
Spelt nu de rist vast aan de binnenzijde van de clutch, knip evt op maat en naai met de hand vast. Naai met haakkatoen aan beide zijden van de rits een klein beschermlaagje, zodat de rits extra beveiligd is en mooi afgewerkt.
2 opmerkingen: